Curry met koolrabi, zoete aardappel en kikkererwten
Ingrediënten
2 eetlepels plantaardige olie (zoals olijfolie of geurloze kokosolie)1 gesnipperd ui
2 tenen knoflook
500 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
400 gram koolrabi, geschild en in blokjes
1 rode paprika, in reepjes
1 courgette, in reepjes
1 blik (400 gram) bio tomatenblokjes
1 blik (400 gram) kikkererwten, omgespoeld en uitgelekt
een flinke snuf kaneel
2 theelepels gemalen komijn
200 ml groentebouillon
50 gram rozijnen
een handje korianderblaadjes
zout en peper naar smaak
Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de zoete aardappel, koolrabi en paprika toe. Bak de groenten een paar minuten. Voeg nu de tomatenblokjes, de kikkererwten, kaneel en komijn toe. Schep goed door. Schenk de bouillon erbij en laat 20 minuten stoven, met een deksel op de pan. Voeg op het laatst de courgette en de rozijnen toe en stoof deze nog zo’n 15 minuten mee.
Serveer het gerecht met korianderblaadjes. Lekker met couscous, quinoa, rijst of naanbrood. Serveer eventueel met harissa, pittige Marokkaanse sambal.
Ingrediënten
1 gesnipperd ui
2 tenen knoflook
500 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
400 gram koolrabi, geschild en in blokjes
1 rode paprika, in reepjes
1 courgette, in reepjes
1 blik (400 gram) bio tomatenblokjes
1 blik (400 gram) kikkererwten, omgespoeld en uitgelekt
een flinke snuf kaneel
2 theelepels gemalen komijn
200 ml groentebouillon
50 gram rozijnen
een handje korianderblaadjes
zout en peper naar smaak
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!