Dahl van rode linzen en zoete bataat

Dit gerecht kent enkel voordelen: het is goedkoop, snel klaar, buitengewoon smaakvol, hartverwarmend en erg geschikt voor vegetariërs omdat dahl bijzonder rijk is aan belangrijke proteïnen, mineralen en vitamines, zoals ijzer, zink en vitamine B. Serveer met naan en/of rijst.

Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de zoete bataten en snijd in stukken. Doe de zoete bataat in de ovenschaal en meng met 2 eetlepels olie en de garam masala. Breng op smaak. Rooster de zoete bataat ongeveer 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Snijd ondertussen de ui, knoflook, gember en rode peper fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper tot de ui glazig is. Voeg de specerijen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de linzen, tomatenblokjes en 400 ml water toe. Dek de pan af, breng aan de kook en laat de dahl 25 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen gaar zijn. Roer af en toe door en voeg wanneer nodig extra water toe. Roer de geroosterde zoete bataten door de dahl en breng op smaak met zout en peper. Garneer met koriander.


Tip: je kunt de stukjes zoete bataat ook tegelijkertijd met de linzen in de pan doen. Ook lekker en makkelijk alleen wordt het eindresultaat iets papperiger.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

600 gr zoete bataten
3 el olie
250 gr rode linzen
1 ui
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 rode peper
1 tl garam masala
2 tl gemalen korianderzaad
2 tl gemalen komijnzaad
1 tl kurkuma
½ tl paprikapoeder
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
koriander
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?