Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de zoete bataten en snijd in stukken. Doe de zoete bataat in de ovenschaal en meng met 2 eetlepels olie en de garam masala. Breng op smaak. Rooster de zoete bataat ongeveer 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Snijd ondertussen de ui, knoflook, gember en rode peper fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper tot de ui glazig is. Voeg de specerijen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de linzen, tomatenblokjes en 400 ml water toe. Dek de pan af, breng aan de kook en laat de dahl 25 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen gaar zijn. Roer af en toe door en voeg wanneer nodig extra water toe. Roer de geroosterde zoete bataten door de dahl en breng op smaak met zout en peper. Garneer met koriander.
Tip: je kunt de stukjes zoete bataat ook tegelijkertijd met de linzen in de pan doen. Ook lekker en makkelijk alleen wordt het eindresultaat iets papperiger.