Dilleboontjes

Meer info over Sperziebonen
De doorgeschoten dille is een van onze favorieten op de bloementuin, al is het strikt gezien natuurlijk geen bloem. De (lichtgroene) schermen verbinden de bloemen met elkaar in een boeket én ze hebben veel smaak. Dat komt van pas in onderstaand gerecht.

Ingrediënten

300 gr sperziebonen
500 ml witte wijnazijn
500 ml water
4 el suiker
2 tl zout
3 doorgeschoten dilletakken (of gebruik gewoon dille)
Breng de azijn met 500 ml water, suiker en zout aan de kook. Voeg de sperziebonen en dilleschermen toe en kook 2 minuten mee. Schenk dan alles in een gesteriliseerde weckpot en dek af. Laat ten minste 12 uur afkoelen. Deze dilleboontjes voegen we graag toe aan een frisse salade.

Ingrediënten

300 gr sperziebonen
500 ml witte wijnazijn
500 ml water
4 el suiker
2 tl zout
3 doorgeschoten dilletakken (of gebruik gewoon dille)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?