Asperge-mosterdsoep met walnoten*
Meer info over Asperges

Dit is een recept van abonnee Jeanette.

Verwarm de boter in een pan. Fruit hierin de fijngesneden knoflook en de sjalot. Voeg er een eetlepel mosterd aan toe en laat 5 minuten zachtjes garen.
Schil de asperges en snijd die in grove stukken. Voeg die aan het knoflook-sjalotmengsel toe. Bak even mee. Doe de bouillonblokjes en de kokosmelk erbij en vul het blikje met water; dat kan er ook bij. Laat de soep ongeveer 20 minuten op een laag vuur staan (de asperges moeten gaar zijn).
Hak ondertussen de walnoten grof en snijd de peterselie fijn.
Pureer de soep met een blender glad en roer daarna de walnoten en de peterselie erdoor. Warm de soep nog even door en breng zo nodig verder op smaak met wat peper.

Ingrediënten

5 à 6 wat dikkere witte asperges
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 eetlepel Groninger mosterd
2 handjes walnoten
klein bosje peterselie
1 ½ groentebouillonblokje
blikje kokosmelk
1 eetlepel boter

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?