Eenvoudige snijbiet met nootmuskaat en boter*
Meer info over Snijbiet

Giet een beetje olie in een hete pan of wok, draai de pan rond en doe er 4 grote handen vol snijbiet in. Dat lijkt veel, maar de groente is binnen de kortste keren geslonken. Het gaat een beetje sissen, dus blijf in de buurt en schep de blaadjes om de 5 seconden om. Na ongeveer 30 seconden beginnen ze zacht te worden en laten ze, hopelijk maar een klein beetje, water los (als het veel is, moet u wat afgieten). Doe er 3 grote klonten boter bij en maal er naar smaak zo'n 12 streken nootmuskaat van de rasp over. Meng, voeg zout en peper toe en serveer. De boter en het water moeten samen precies genoeg natuurlijke saus opleveren om alles te binden.

Ingrediënten

4 grote handen snijbiet (grote bladeren snijden, in stukken van ongeveer 10 cm.)
3 grote klonten boter
zout en peper
nootmuskaatbolletje
olie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?