Verwarm de grill voor. Was en droog de sla. Scheur de slabladeren wat kleiner. Klop een dressing van het citroensap, de olie, mosterd, zout, peper en dille. Bestrijk de zalmfilet licht met olie en grilleer de vis gaar. Snijd de zalm in blokjes. Verdeel de sla over 4 bordjes, lepel de dressing eroverheen en leg de warme zalmblokjes erop. Garneer met een takje dille.
Eikenbladsalade met gegrilde zalm*
Meer info over Kropsla
Ingrediënten
1 krop eikenbladsla1 el citroensap
4 el olijfolie
1 tl mosterd
zout & peper
1 el fijngeknipte dille
200 gram zalmfilet
Ingrediënten
1 krop eikenbladsla
1 el citroensap
4 el olijfolie
1 tl mosterd
zout & peper
1 el fijngeknipte dille
200 gram zalmfilet
1 el citroensap
4 el olijfolie
1 tl mosterd
zout & peper
1 el fijngeknipte dille
200 gram zalmfilet
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!