Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de hele aubergines, paprika’s, tomaten, ui, tijm, knoflook, olijfolie en 1 tl van het zout op een grote bakplaat en schep alles met je handen om.
Zet het geheel ongeveer 1 uur in de oven en voeg 10 minuten voor het einde de amandelen toe.
Haal de bakplaat uit de oven. De groenten moeten nu rondom een beetje geblakerd zijn en zo zacht zijn dat je erin kunt prikken. Verwijder de knoflook, knijp de velletjes uit, pureer ze en roer ze door het citroensap, de olijfolie en de overgebleven tl zout.
Verwijder met een mes en vork de oneetbare delen van de gare groenten en scheur de groenten vervolgens in grove stukken.
Schenk de dressing erover en schep alles goed door elkaar. Strooi de basilicum erover.
Dien warm op met knapperig brood of parelgort.
Escalivada met paprika
Meer info over Paprika
Spaans bakplaatgerecht met paprika, aubergine en tomaat.
Recept uit het boek de Groene Bakplaat.
Ingrediënten
Gerecht voor ruim 2 personen:2 hele aubergines, rondom met de vork ingeprikt
3 rode puntpaprika's
6 grote trostomaten
1 rode ui, in vieren
handje verse tijm
4 tenen knoflook, ongepeld
1 el olijfolie
2 tl zeezout
50 gr hele amandelen
1 el citroensap
1 el extra vergine olijfolie
25 gram verse basilicum, grof gesneden of gescheurd
Knapperig brood of parelgort voor erbij
Ingrediënten
Gerecht voor ruim 2 personen:
2 hele aubergines, rondom met de vork ingeprikt
3 rode puntpaprika's
6 grote trostomaten
1 rode ui, in vieren
handje verse tijm
4 tenen knoflook, ongepeld
1 el olijfolie
2 tl zeezout
50 gr hele amandelen
1 el citroensap
1 el extra vergine olijfolie
25 gram verse basilicum, grof gesneden of gescheurd
Knapperig brood of parelgort voor erbij
2 hele aubergines, rondom met de vork ingeprikt
3 rode puntpaprika's
6 grote trostomaten
1 rode ui, in vieren
handje verse tijm
4 tenen knoflook, ongepeld
1 el olijfolie
2 tl zeezout
50 gr hele amandelen
1 el citroensap
1 el extra vergine olijfolie
25 gram verse basilicum, grof gesneden of gescheurd
Knapperig brood of parelgort voor erbij
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!