Falafelbowl

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500 gr zoete aardappelen
8 falafelballetjes
2 tl harissa (of 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder en ½ tl chilipoeder)
150-200 gr parelspelt (of andere graansoort naar keuze)
50 gr postelein
10 gr peterselie
2 volle tl kappertjes
1 klein teentje knoflook
5 el olijfolie
1 tl mosterd
2 tl rode wijnazijn
100 gr feta
6 ingelegde groene pepers (uit pot)
zout en peper

Op het moment zijn we dol op eten uit een kom (bowl). We snappen wel dat het een trend is geworden. Want of het nu gaat om maaltijdsoep, of een kom rijkelijk gevuld met alles wat je lekker vindt, zoals granen, groenten, falafel en allerlei andere smaakmakers, eten uit een kom heeft iets ontspannends.

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Meng de zoete aardappels met de harissa en 1 eetlepel olijfolie. Rooster de zoete aardappels 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Bereid ondertussen de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de postelein salsa verde. Doe hiervoor de postelein, peterselie, kappertjes, knoflook, mosterd, azijn en overige olijfolie in een keukenmachine of blender. Mix alles door elkaar tot een redelijk gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Bereid de falafelballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de spelt op smaak met zout en peper.
Om op te dienen, verdeel je de spelt over 2 ruime kommen. Verdeel de geroosterde zoete aardappel, falafelballetjes en groene pepers erover. Verkruimel de feta erover en schep een goede eetlepel van de salsa verde erbij.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500 gr zoete aardappelen
8 falafelballetjes
2 tl harissa (of 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder en ½ tl chilipoeder)
150-200 gr parelspelt (of andere graansoort naar keuze)
50 gr postelein
10 gr peterselie
2 volle tl kappertjes
1 klein teentje knoflook
5 el olijfolie
1 tl mosterd
2 tl rode wijnazijn
100 gr feta
6 ingelegde groene pepers (uit pot)
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?