Op het moment zijn we dol op eten uit een kom (bowl). We snappen wel dat het een trend is geworden. Want of het nu gaat om maaltijdsoep, of een kom rijkelijk gevuld met alles wat je lekker vindt, zoals granen, groenten, falafel en allerlei andere smaakmakers, eten uit een kom heeft iets ontspannends.
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Meng de zoete aardappels met de harissa en 1 eetlepel olijfolie. Rooster de zoete aardappels 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Bereid ondertussen de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de postelein salsa verde. Doe hiervoor de postelein, peterselie, kappertjes, knoflook, mosterd, azijn en overige olijfolie in een keukenmachine of blender. Mix alles door elkaar tot een redelijk gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Bereid de falafelballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de spelt op smaak met zout en peper.
Om op te dienen, verdeel je de spelt over 2 ruime kommen. Verdeel de geroosterde zoete aardappel, falafelballetjes en groene pepers erover. Verkruimel de feta erover en schep een goede eetlepel van de salsa verde erbij.