Familie Vissers favoriete zuurkoolovenschotel

Meer info over Zuurkool
Toen ik (Vivian) 6 jaar oud was, werd op onze basisschool een kookboek uitgebracht met favoriete recepten van de leerlingen. Ik leverde het recept voor deze zuurkoolovenschotel aan. Als ik er nu over nadenk, vind ik dat een vrij opmerkelijke smaakvoorkeur voor een zesjarige. Het is nog steeds een favoriet binnen onze familie, waarbij we het oude recept uit het schoolkookboekje volgen.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 pakje zuurkool
1 (vegetarische) rookworst
50 gr rozijnen
5 plakken ananas (uit blik)
1 rol vers bladerdeeg
1 ei of 2 el (haver)melk
1 el sesamzaad

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rookworst en ananas in stukjes. Knijp het meeste vocht uit de zuurkool. Meng in een kom de zuurkool, rookworst, rozijnen en ananas goed door elkaar. Schep in een ovenschaal. Dek de schotel af met bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei of melk. Strooi er sesamzaadjes over. Bak de ovenschotel 25-30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 pakje zuurkool
1 (vegetarische) rookworst
50 gr rozijnen
5 plakken ananas (uit blik)
1 rol vers bladerdeeg
1 ei of 2 el (haver)melk
1 el sesamzaad

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?