Favoriete Franse linzensoep
Meer info over Wortelen

Als het buiten stormachtig is, gaat er niets boven een pan verwarmende soep op het vuur bij thuiskomst. Serveer met een Franse baguette en een zacht (geiten)kaasje.

 

Ingrediënten

Voorgerecht 4-6 personen, hoofdgerecht 2-3 personen:

1 grote ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
2 wortelen
2 el olijfolie
eventueel 1 tl (gerookt) paprikapoeder
150 gr Le Puy linzen
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 l groentebouillon
2 blaadjes laurier
2 takken tijm
peterselie ter garnering
zout en peper

Variatie: Voeg voor een niet-vegetarische variant spekblokjes of plakjes chorizo toe. Bak deze als eerste in de pan krokant en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Voeg op het einde weer toe aan de soep en warm even mee

Snipper de ui en knoflook. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Schil de wortelen en snijd in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de ui en knoflook tot glazig. Voeg de bleekselderij en knoflook toe en fruit 5 minuten mee. Voeg naar wens de paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen, tomatenblokjes, bouillon, laurier en tijm toe en roer door elkaar. Breng aan de kook, dek af en laat 25-30 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen beetgaar zijn. Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met grofgehakte peterselie.

 

Ingrediënten

Voorgerecht 4-6 personen, hoofdgerecht 2-3 personen:

1 grote ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
2 wortelen
2 el olijfolie
eventueel 1 tl (gerookt) paprikapoeder
150 gr Le Puy linzen
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 l groentebouillon
2 blaadjes laurier
2 takken tijm
peterselie ter garnering
zout en peper

Variatie: Voeg voor een niet-vegetarische variant spekblokjes of plakjes chorizo toe. Bak deze als eerste in de pan krokant en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Voeg op het einde weer toe aan de soep en warm even mee

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?