Feestelijke couscous

Meer info over Eetbare bloemen
Een feestelijke couscous doet het altijd goed, of je nu een nazomerse picknick houdt of een regenachtige vroege herfstmaaltijd wilt opvrolijken. We eten de couscous graag bij geroosterde groenten of een groentestoof, misschien met wat feta erbij.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

250 gr couscous
50 gr pistachenoten
50 gr hazelnoten
50 gr amandelen
75 gr gedroogde cranberries
1 citroen
4 el olijfolie
10 gr peterselie
10 gr munt
3 lente-uien
3 el eetbare bloemenblaadjes
zout en peper
Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin. Hak ze daarna grof. Snijd de cranberries in kleinere stukjes. Snijd de lente-uien in dunne plakjes. Snijd de peterselie en munt fijn. Voeg de noten, cranberries, lente-ui en kruiden toe aan de couscous. Voeg ook de olijfolie en de rasp en het sap van de citroen toe. Meng alles door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper. Strooi tot slot de  bloemenblaadjes erover en serveer.  

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

250 gr couscous
50 gr pistachenoten
50 gr hazelnoten
50 gr amandelen
75 gr gedroogde cranberries
1 citroen
4 el olijfolie
10 gr peterselie
10 gr munt
3 lente-uien
3 el eetbare bloemenblaadjes
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?