Feestelijke nacho’s met zoete aardappel en linzen

De zoete aardappel wordt geroosterd in de oven en vervolgens bedekt met een smakelijke linzensaus, tortilla chips en geraspte cheddar. De schotel wordt afgemaakt met gemarineerde rode ui, peper, crème fraîche en verse korianderblaadjes.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

400 gr zoete aardappel
2 el olijfolie
400 gr bruine linzen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 rode ui
1 teen knoflook
1 tl korianderpoeder
½ tl komijnpoeder
¼ tl kaneelpoeder
300 gr soffritto (of passata)
170 gr tortilla chips
100 gr cheddar
5 takjes koriander
½ jalapeño peper
1 el rode wijnazijn
5 el crème fraîche
zout en peper

Voorbereiding van de Zoete Aardappel en Linzensaus

Begin met het voorverwarmen van de oven tot 200°C. Was de zoete aardappels grondig en snijd ze in gelijkmatige stukjes. Leg de stukjes op een bakplaat en meng ze met een eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de bakplaat in de oven en rooster de zoete aardappels gedurende 20 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Ondertussen bereid je de linzensaus voor. Snipper een halve ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de specerijen toe en bak ze nog een minuut mee. Spoel de linzen af en voeg ze toe aan de pan. Schenk de soffritto erbij en meng alles goed door elkaar. Laat enkele minuten sudderen tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Samenstellen van de Schotel

Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel de tortilla chips over de bakplaat. Schep de linzensaus eroverheen en strooi de geraspte cheddar erbovenop. Plaats de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 15 minuten, tot alles goed verwarmd is en de kaas gesmolten is.

Bereiding van de Garnituren

Snijd de overgebleven halve ui in dunne ringen en marineer ze in een kommetje met rode wijnazijn en een snufje zout. Snijd de peper in dunne ringetjes en pluk de blaadjes koriander van de steeltjes.

Serveren

Haal de bakplaat uit de oven en garneer de schotel met de gemarineerde rode ui, peper, schepjes crème fraîche en verse korianderblaadjes. Serveer de schotel direct en geniet van deze smaakvolle en kleurrijke maaltijd.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

400 gr zoete aardappel
2 el olijfolie
400 gr bruine linzen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 rode ui
1 teen knoflook
1 tl korianderpoeder
½ tl komijnpoeder
¼ tl kaneelpoeder
300 gr soffritto (of passata)
170 gr tortilla chips
100 gr cheddar
5 takjes koriander
½ jalapeño peper
1 el rode wijnazijn
5 el crème fraîche
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?