Feestelijke nacho’s met zoete aardappel en linzen

Relaxed; bakplaat op tafel en aanschuiven maar.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

400 gr zoete aardappel
2 el olijfolie
400 gr bruine linzen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 rode ui
1 teen knoflook
1 tl korianderpoeder
½ tl komijnpoeder
¼ tl kaneelpoeder
300 gr soffritto (of passata)
170 gr tortilla chips
100 gr cheddar
5 takjes koriander
½ jalapeño peper
1 el rode wijnazijn
5 el crème fraîche
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Leg op een bakplaat en meng er 1 eetlepel olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de zoete aardappel 20 minuten in de oven. Maak ondertussen een linzensaus. Snipper hiervoor een halve ui. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan. Fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de specerijen toe en fruit 1 minuut mee. Giet de linzen af, spoel om en voeg ze toe aan de pan. Schenk de soffritto erbij en meng alles goed door elkaar. Laat enkele minuten doorwarmen tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Haal de zoete aardappel uit de oven. Verdeel de tortilla chips tussen de zoete aardappel over de bakplaat. Schep hoopjes van de linzensaus erop en ertussen. Rasp de cheddar grof en strooi die erover. Zet 15 minuten terug in de oven tot het geheel goed warm is en de kaas gesmolten. Snijd de overgebleven halve ui in dunne ringen. Doe ze in een klein kommetje met de rode wijnazijn en een snuf zout. Meng met je vingers even door elkaar en zet weg. Snijd de peper in dunne ringetjes. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes. Haal de bakplaat uit de oven en garneer met gemarineerde rode ui, peper, schepjes crème fraîche en korianderblaadjes. Serveer direct.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

400 gr zoete aardappel
2 el olijfolie
400 gr bruine linzen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 rode ui
1 teen knoflook
1 tl korianderpoeder
½ tl komijnpoeder
¼ tl kaneelpoeder
300 gr soffritto (of passata)
170 gr tortilla chips
100 gr cheddar
5 takjes koriander
½ jalapeño peper
1 el rode wijnazijn
5 el crème fraîche
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?