Fruit het uitje in 10 gram boter glazig. Voeg de tomaten toe in stukken samen met het laurierblad en het takje tijm. Smoor dit in een gesloten pan, op een matig vuur, in ca. 15 minuten zacht en gaar. Wrijf de tomaten door een fijne (roer)zeef. Roer er dan de bouillon door. Smelt in een pan 25 gram boter op een laag vuur. Voeg al roerende 25 gram bloem toe en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Laat dit 3 minuten gaar maar niet bruin worden (roux). Giet er langzaam, al roerende, de tomatenbouillon bij. Breng de soep aan de kook. Laat deze op een laag vuur, onder af en toe roeren, in 20 minuten gaar worden. Roer er de peterselie door en breng de soep op smaak met suiker, zout en peper. Schep bij het serveren tenslotte wat opgeklopte slagroom erop.
Fijne gebonden tomatensoep*
Meer info over Soeptomaten
Ingrediënten
Recept voor 4 personen:1 kg rijpe (soep)tomaten
1 uitje, gesnipperd
1 klein laurierblad
1 takje tijm
¼ liter bouillon
35 gr boter
25 gr bloem
1 el fijngehakte peterselie
mespuntje suiker, zout en peper
eventueel wat opgeklopte slagroom
Ingrediënten
Recept voor 4 personen:
1 kg rijpe (soep)tomaten
1 uitje, gesnipperd
1 klein laurierblad
1 takje tijm
¼ liter bouillon
35 gr boter
25 gr bloem
1 el fijngehakte peterselie
mespuntje suiker, zout en peper
eventueel wat opgeklopte slagroom
1 kg rijpe (soep)tomaten
1 uitje, gesnipperd
1 klein laurierblad
1 takje tijm
¼ liter bouillon
35 gr boter
25 gr bloem
1 el fijngehakte peterselie
mespuntje suiker, zout en peper
eventueel wat opgeklopte slagroom
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!