Dit is een fantastisch frisse Filipijnse kippensoep vol met groenten. Echt een soep die je immuunsysteem een boost geeft. Maak meteen een flinke hoeveelheid en je kunt er meerdere dagen van genieten. Om er een maaltijdsoep van te maken, schep je wat gekookte rijst in je soepkom en lepel je de soep erover. We serveren een sojalimoendressing apart erbij, zodat iedereen naar eigen smaak zijn of haar soep op smaak kan brengen.
Snijd de uien, knoflook en gember fijn. Schil de wortelen en snijd ze in middelgrote stukken. Snijd ook de courgettes in middelgrote stukken. Snijd de spitskool in kwarten, verwijder de kern en snijd de kool vervolgens in zo dun mogelijke reepjes. Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is. Voeg de kip, wortel, water en bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur daarna onmiddellijk lager. Dek de pan af en laat de soep 30 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en doe de courgette in de pan. Dek de pan weer af en laat het nog 10 minuten pruttelen. Haal ondertussen, eventueel met behulp van een vork omdat de kip nog erg heet is, zoveel mogelijk van het kippenvlees van de botten af. Probeer de stukjes niet te klein te maken. Doe de kip terug in de pan en breng op smaak met zout en peper. Voeg de koolreepjes toe, roer goed door en zet het vuur uit zodat de kool knapperig blijft. Meng voor de dressing limoensap en sojasaus door elkaar. Dien de soep op met de dressing ernaast in een kommetje.