Filodeegtaartjes met pompoen of butternut
Meer info over Butternut | Pompoen
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de butternut/pompoenstukken met de knoflook, citroenrasp, rode peper, 3 el olie en wat zout. Schep het mengsel op een flink stuk aluminiumfolie. Vouw het dicht als een pakketje en leg het 30 minuten op een rooster in de oven. Kook ondertussen de spinazie en laat het goed uitlekken. Maak de taartbodems door 4 vellen filodeeg uit te spreiden en ze in te smeren met olie. Leg op ieder vel nog een vel filodeeg, maar dan een kwartslag gedraaid. Neem de butternut/pompoen uit het folie en verdeel het over de 4 bodems. Verdeel de spinazie, feta en olijven over de stukken pompoen. Besprenkel de pompoen met het citroensap en de olie. Vouw de randen van het filodeeg wat omhoog zodat je een kommetje krijgt en vet de randen in met olie. Bak de taartjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat in het midden van de oven in een klein kwartiertje goudbruin en knapperig.

Ingrediënten

750 gr butternut/pompoen, zaad verwijderd en in blokken gesneden
1 teen knoflook, geperst
geraspte schil van 1 citroen
sap van 1 citroen
75 ml olijfolie
een beetje rode peper, zeer fijngehakt
450 gr spinazie of snijbiet
8 vellen filodeeg
150 gr feta
75 gr zwarte olijven

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?