Spitskool met witte wijn en venkelzaad
Meer info over Spitskool

 

 

 

Snijd de spitskool in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in brede repen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui tot glazig. Voeg het venkelzaad toe en fruit 2 minuten mee. Zet het vuur hoog, voeg de spitskool toe en roerbak 2 minuten. Voeg de azijn en wijn toe en roerbak nog ongeveer 5 minuten, tot de spitskool beetgaar en frisgroen is en de saus een beetje is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met fijngehakte peterselie.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 (kleine) spitskool
1 ui
1 tl venkelzaad
1 el olijfolie
1 el appelciderazijn (of witte wijnazijn)
150 ml witte wijn
5 takjes peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?