Verwarm de oven voor op 180°C . Snijd de ui in dunne halve manen. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan die ook in de oven kan en fruit hierin de ui tot glazig. Voeg de champignons en blaadjes tijm toe en roerbak tot de champignons gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan in een grote kom.
Verwijder de harde stengels van de palmkool en snijd het blad in dunne reepjes. Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak hierin de palmkool zo’n 5 minuten tot deze wat geslonken is. Breng op smaak met zout en peper en schep het bij de champignons en uien.
Breek in een kom de eieren en kluts ze door elkaar. Voeg dit toe aan de groenten en schep door elkaar tot alles goed gemengd is. Verhit de laatste eetlepel olie in de koekenpan en voeg de eiermix toe. Bak de frittata 3-4 minuten tot de onderkant gaar is. Je herkent dit doordat de eieren aan de rand van de pan beginnen te stollen. Verkruimel dan de blauwe kaas erover en zet nog 15 minuten in de oven tot de frittata net gaar is.