Frittata van spitskool, cherrytomaatjes, aardappelen en kaas
Meer info over Spitskool

Verwarm de oven voor tot 175°C. Kook de aardappelblokjes ongeveer 15 minuten in gezouten water en giet ze af. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan of wok en fruit de fijngesneden uien tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook en fijngesneden spitskool toe en roerbak dit ongeveer 2 minuten. Doe de tomaatjes en blokjes aardappel erbij en roerbak dit nog 1 minuut mee. Maak het geheel op smaak met zout en peper en laat uitlekken op een vergiet of zeef. Doe de eieren in een kom met de melk en klop ze goed los met een vork of garde. Besmeer een ovenschaal met boter. Doe het spitskoolmengsel in de ovenschaal en giet er de losgeklopte eieren overheen. Verdeel de kaas erover en bak de frittata in ongeveer 15 minuten gaar of totdat de eieren gestold zijn.

Serveer met een frisse salade en lekker brood.

Heb je geen oven? In een grote koekenpan met deksel is de frittata ook op laag vuur goed te maken.

Ingrediënten

Recept voor 2 personen:

250 gr fijngesneden spitskool
150 gr cherry tomaatjes, gehalveerd
1 klein uitje, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
150 gr aardappelen, geschild en in blokjes van 1 1/2 cm gesneden
6 eieren
1 dl melk
zout en peper
150 gr belegen kaas, in plakken of geraspt

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?