Verwarm de oven voor tot 175°C. Kook de aardappelblokjes ongeveer 15 minuten in gezouten water en giet ze af. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan of wok en fruit de fijngesneden uien tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook en fijngesneden spitskool toe en roerbak dit ongeveer 2 minuten. Doe de tomaatjes en blokjes aardappel erbij en roerbak dit nog 1 minuut mee. Maak het geheel op smaak met zout en peper en laat uitlekken op een vergiet of zeef. Doe de eieren in een kom met de melk en klop ze goed los met een vork of garde. Besmeer een ovenschaal met boter. Doe het spitskoolmengsel in de ovenschaal en giet er de losgeklopte eieren overheen. Verdeel de kaas erover en bak de frittata in ongeveer 15 minuten gaar of totdat de eieren gestold zijn.
Serveer met een frisse salade en lekker brood.
Heb je geen oven? In een grote koekenpan met deksel is de frittata ook op laag vuur goed te maken.