Funghi Trifolati*

Meer info over Champignons

Funghi trifolati, het klinkt zo mooi in het Italiaans en betekent niets meer dan gesauteerde champignons. Super simpel, altijd lekker en heel veelzijdig. Serveer bijvoorbeeld met biefstuk, of met een romige puree of polenta, of op toast met een gebakken eitje, of roer het door pasta met wat pastakookvocht, boter en Parmezaanse kaas of roer het door risotto.

 

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

400 gr champignons
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
10 gr peterselie
zout en peper

Snijd de champignons in dikke plakken. Snipper de knoflook. Verhit de olie in een ruime pan op een middelmatig vuurtje en fruit hierin de knoflook 1 minuut. Voeg de champignons toe en sauteer, onder af en toe roeren, tot de champignons gaar zijn en het vrijgekomen vocht verdampt is. Dit duurt zo'n 15-20 minuten. Hak de peterselie en schep door de champignons. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

400 gr champignons
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
10 gr peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?