Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime hapjespan (waar je idealiter ook een passend deksel bij hebt). Fruit hierin de ui glazig. Voeg de paprika toe en roerbak 15-20 minuten tot de paprika zacht is. Schep uit de pan.
Schil de aardappels en snijd in blokjes van 1,5 centimeter. Verhit de overige olijfolie en boter in de hapjespan. Bak ze zo’n 20 minuten op halfhoog vuur tot ze krokant goudbruin zijn en zacht vanbinnen. Roer het paprikamengsel erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Breek de eieren in de pan en bak ze 8-10 minuten tot ze gaar zijn maar de dooiers nog een beetje vloeibaar zijn. Je kunt de pan afdekken om het proces te versnellen. Strooi de sumak erover en garneer met blaadjes peterselie en oregano.
Tip: wanneer je nieuwe aardappels gebruikt hoef je ze niet te schillen, maar moet je ze wel ongeveer 10 minuten langer te bakken totdat ze gaar zijn.