Gebakken aardperen met balsamico
Meer info over Aardpeer

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

800 gr aardperen
3 el olijfolie
4 takjes rozemarijn
50 gr boter
4 el balsamico
azijn
zout en peper

Hak de takjes rozemarijn grof. Schrob de aardperen met een borsteltje schoon. Snijd ze in grove stukken van ongeveer 1,5 tot 2 centimeter. Verhit de olijfolie in een ondiepe braadpan. Schep hierin de aardperen en roer even om. Schenk er 60 ml water bij, breng aan de kook en dek de pan af. Stoof de aardperen onder af en toe roeren in 10-12 minuten beetgaar. Verwijder het deksel en laat het vocht verdampen. Roerbak dan de aardperen nog zo’n 5 minuten op middelhoog vuur, zodat ze een krokant laagje krijgen, net zoals je met gebakken aardappels zou doen. Schep de aardperen uit de pan. Smelt de boter in dezelfde pan. Voeg de gehakte rozemarijn toe. Voeg wanneer de boter uitgebruist is de balsamicoazijn toe. Verwarm dit een minuutje en roer ondertussen de aanbaksels los. Schep de aardperen terug in de pan en hussel goed door elkaar zodat de aardperen rondom bedekt zijn met een glanzend laagje balsamico. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

800 gr aardperen
3 el olijfolie
4 takjes rozemarijn
50 gr boter
4 el balsamico
azijn
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?