Gebakken aardperen*
Meer info over Aardpeer

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 kg aardperen
1 bosje verse tijm
2 tenen knoflook
60 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 flinke handen vers broodkruim (laat 3 boterhammen in de oven op 220 graden in 5 minuten uitdrogen en hak ze grof tot broodkruim)
300 ml room of crème fraîche
sap van 1 citroen
olijfolie
zout en peper

Dit recept komt uit een van Jamie Oliver’s eerste kookboeken; heerlijk zachte aardpeer met een krokant, geurig laagje erop.

Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de knoflook en snijd fijn. Rits de blaadjes tijm van de takjes af. Meng in een kom de room, het citroensap, de knoflook, de helft van de tijmblaadjes en 40 gram van de Parmezaanse kaas door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schil of schrap de aardperen en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Meng de plakjes aardpeer door het roommengsel en schenk het over in een ovenschaal. Meng de broodkruimels met de rest van de tijm en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de gekruide broodkruimels over de aardperen en sprenkel er een beetje olijfolie over. Bak de aardperen ongeveer 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn en de broodkruimels knapperig en goudbruin van kleur zijn.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 kg aardperen
1 bosje verse tijm
2 tenen knoflook
60 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 flinke handen vers broodkruim (laat 3 boterhammen in de oven op 220 graden in 5 minuten uitdrogen en hak ze grof tot broodkruim)
300 ml room of crème fraîche
sap van 1 citroen
olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?