Gebakken aubergine met fêta
Super snel, super makkelijk en super lekker! Serveer met couscous, knapperig brood of pasta.
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:250 gr aubergines
1 teen knoflook
1 el olie
8 kwarten zongedroogde tomaat
100 gr fêta
2 el platte peterselie
25 gr pijnboompitten
eventueel chilivlokken
zout en peper
Snijd de aubergines in blokjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en aubergine in 7-10 minuten tot ze goudbruin en zacht is. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze rondom goudbruin zijn. Hak de peterselie en zongedroogde tomaten grof. Schep de aubergine in een schaal en laat iets afkoelen. Meng dan de zongedroogde tomaten en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de fêta erover en bestrooi met pijnboompitten. Strooi en tot slot naar wens wat chilivlokken over.
Ingrediënten
250 gr aubergines
1 teen knoflook
1 el olie
8 kwarten zongedroogde tomaat
100 gr fêta
2 el platte peterselie
25 gr pijnboompitten
eventueel chilivlokken
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!