Gebakken butternut*
Meer info over Butternut

Ingrediënten

2 plakken butternut, in blokjes gesneden
2 el ketjap manis
1 teentje knoflook, geperst
1 tl bieslook om te bestrooien
mespunt zout
3 tl grove Zaanse mosterd
1 el olijfolie
eventueel 50 gr gebraden gehakt
of een kleine puntpaprika in stukjes gesneden

Marineer de blokjes butternut in ketjap, mosterd, zout en knoflook. Laat ruim een half uur staan en schep het af en toe om. Bak de gemarineerde butternutstukjes in de olijfolie tot ze gaar zijn, ongeveer 15 minuten en voeg op het laatst het gehakt in blokjes of de puntpaprika toe. Bestrooi met bieslook.

Ingrediënten

2 plakken butternut, in blokjes gesneden
2 el ketjap manis
1 teentje knoflook, geperst
1 tl bieslook om te bestrooien
mespunt zout
3 tl grove Zaanse mosterd
1 el olijfolie
eventueel 50 gr gebraden gehakt
of een kleine puntpaprika in stukjes gesneden

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?