Schil de knolselderij en snijd in plakken van een ½ cm dik. Kook de schijven 3 minuten in ruim kokend water met het zout. Laat de knolselderij uitlekken en afkoelen.
Strooi in een bord de bloem. Klop in een ander bord de eiwitten los. Strooi in een derde bord het paneermeel. Haal de plakken knolselderij eerst door de bloem, dan door de eiwitten en tenslotte door het paneermeel. Verwarm de boter in een koekenpan en bak op een matig vuur de plakken goudbruin. De plakken doen het goed als vleesvervanger en zijn lekker met een champignon- of tomatensaus.
Gebakken knolselderij*
Meer info over Knolselderij
Ingrediënten
Bijgerecht, 4 personen:1 knolselderij van ca. 600 gr
mespunt zout
50 gram bloem
2 eiwitten
50 gram paneermeel
100 gram boter
Ingrediënten
Bijgerecht, 4 personen:
1 knolselderij van ca. 600 gr
mespunt zout
50 gram bloem
2 eiwitten
50 gram paneermeel
100 gram boter
1 knolselderij van ca. 600 gr
mespunt zout
50 gram bloem
2 eiwitten
50 gram paneermeel
100 gram boter
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!