Gebakken radijsjes met walnoten en dadels
Meer info over Radijs of rettich

 

 

Snijd de radijsjes los van de blaadjes. Halveer de radijsjes in de lengte. Verhit de olie in een koekenpan op redelijk hoog vuur. Bak de radijsjes ongeveer 4 minuten per kant. Snijd de walnoten en dadels grof. Voeg de boter, walnoten en dadels toe aan de pan en roerbak 2 minuten. Voeg dan de radijsbladeren, honing en azijn toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Ingrediënten

Klein bijgerecht 2 personen:

1 bos radijs
5 gedroogde dadels
50 gr walnoten
1 el honing
1 el rode wijnazijn
1 el olijfolie
1 el boter
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?