Gebakken rijst met raapstelen en artisjokken

Meer info over Artisjokken | Raapstelen
Lekker bij gebakken vis of geitenkaas, of gegrilde groenten. We vinden het de moeite waard om te investeren in goede kwaliteit artisjokken, bijvoorbeeld van het bio-merk Green Age of van een Italiaanse deli.

Ingrediënten

Royaal bijgerecht 2 personen:

150 gr gemengde rijst
1 bosje raapstelen
400 gr gegrilde artisjokharten (op olie, uit een pot)
1 el olijfolie
10 cm verse knoflook (of 2 tenen)
1 citroen
zout en peper

Rasp de schil van de citroen en houd apart. Halveer de citroen. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg een halve citroen toe aan het kookwater. Kook de rijst het liefst een dag of ruim van te voren, zodat de rijst volledig af kan koelen.

Was indien nodig de raapstelen, verwijder de kontjes en snijd in grove stukken (ongeveer in vieren). Snijd de artisjokharten in de lengte in vieren (als ze in hun geheel in de pot zitten). Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook 2 minuten. Voeg de rijst en citroenrasp toe en roerbak tot de rijst warm is. Voeg de raapstelen en artisjokken toe en roerbak rustig tot de raapstelen net geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper.

 

Ingrediënten

Royaal bijgerecht 2 personen:

150 gr gemengde rijst
1 bosje raapstelen
400 gr gegrilde artisjokharten (op olie, uit een pot)
1 el olijfolie
10 cm verse knoflook (of 2 tenen)
1 citroen
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?