Schil de schorseneren, snijd in stukken van 5 cm en leg ze zolang in water met 1 el citroensap. Kook in 15-20 minuten beetgaar in water. Laat even uitlekken. Verhit boter en bak hierin de ui en het spek of de tofu goudbruin. Bak de schorseneren al omscheppend mee. Schep, als ze gaan kleuren, de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout. Lekker met rijst en salade.
Gebakken schorseneren *
Meer info over Schorseneren
Ingrediënten
750 gr schorseneren50 gr ontbijtspek in reepjes of 100 gr gerookte tofu in reepjes
1 el citroensap
1 kleine ui in ringen
boter om in te bakken
Ingrediënten
750 gr schorseneren
50 gr ontbijtspek in reepjes of 100 gr gerookte tofu in reepjes
1 el citroensap
1 kleine ui in ringen
boter om in te bakken
50 gr ontbijtspek in reepjes of 100 gr gerookte tofu in reepjes
1 el citroensap
1 kleine ui in ringen
boter om in te bakken
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!