Gebakken sla met tuinbonen

Meer info over Kropsla

Eet sla eens warm, bijvoorbeeld met deze twist van een Franse klassieker. Botersla leent zich het best voor dit recept, maar andere stevigere slasoorten gaan ook prima. Een handje raapstelen toevoegen vinden wij ook een goed idee. Lekker met verkruimelde fêta of geitenkaas of een zacht gekookt eitje.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 kropsla
ongeveer 800 gr ongedopte tuinbonen
1 flinke el boter
1 kleine ui
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
1,5 el citroensap
zout en peper

Dop de tuinbonen en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af en zet weg. Scheur de buitenste bladeren van de sla in grove stukken. Snijd het knapperige, compacte hart in kwarten. Snipper het uitje en de knoflook. Verhit de boter in een braad- of koekenpan. Fruit de ui en knoflook tot glazig. Voeg de tijm en kwarten slahart toe en laat die aan alle snijkanten lichtbruin bakken. Voeg dan de buitenste bladeren en tuinbonen toe. Roer voorzichtig door elkaar en bak tot de bladeren geslonken, zacht (maar niet papperig) en felgroen zijn. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 kropsla
ongeveer 800 gr ongedopte tuinbonen
1 flinke el boter
1 kleine ui
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
1,5 el citroensap
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?