Gebakken spitskool met kikkererwten
Meer info over Spitskool
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:½ spitskool
2 el olijfolie
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
3 tomaten
1 kleine ui
2 tenen knoflook
1 tak tijm
1 tak rozemarijn
3 takjes peterselie
zout en peper
Serveer met couscous, bulghur of rijst.
Snijd de spitskool in de lengte in 4 parten. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan. Bak hierin de spitskoolparten in zo’n 2 minuten per kant rondom goudbruin. Haal uit de pan en breng op smaak met zout en peper.
Snipper de ui en knoflook. Verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pan. Fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de tijm en rozemarijn toe. Snijd ondertussen de tomaten in stukken. Voeg toe aan de pan, samen met 75 ml water. Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen tot een grof sausje ontstaat. Giet de kikkererwten af en voeg toe. Roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Leg de spitskool terug in de pan tussen de kikkererwten. Dek de pan af en laat rustig zo’n 10 minuten stoven tot de kikkererwten warm zijn en de spitskool zacht is met nog een kleine beet. Bestrooi met gehakte peterselie en dien op.
Tip: serveer met verkruimelde feta of een lepel yoghurt erover.
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:
½ spitskool
2 el olijfolie
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
3 tomaten
1 kleine ui
2 tenen knoflook
1 tak tijm
1 tak rozemarijn
3 takjes peterselie
zout en peper
Serveer met couscous, bulghur of rijst.
½ spitskool
2 el olijfolie
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
3 tomaten
1 kleine ui
2 tenen knoflook
1 tak tijm
1 tak rozemarijn
3 takjes peterselie
zout en peper
Serveer met couscous, bulghur of rijst.
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!