Verwarm de oven voor op 230°C. Snijd de witlofstronken in de lengte doormidden en dan in de lengte in vieren. Bak de witlof 4 minuten in een hete pan met de boter, knoflook, de tijm en zout en peper. Doe het sinaasappelsap erbij en wacht tot het gaat sissen. Doe alles over in een ovenschaal en dek het af met aluminiumfolie en bak het 10 minuten. Haal dan de folie eraf en zet de schaal nog 10 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
Gebakken witlof*
Meer info over Witlof
Ingrediënten
4 stronken witlof3 flinke klonten boter
1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
1 flinke handvol verse tijm
zout en peper uit de molen
ongeveer 3 dl vers sinaasappelsap
Ingrediënten
4 stronken witlof
3 flinke klonten boter
1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
1 flinke handvol verse tijm
zout en peper uit de molen
ongeveer 3 dl vers sinaasappelsap
3 flinke klonten boter
1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
1 flinke handvol verse tijm
zout en peper uit de molen
ongeveer 3 dl vers sinaasappelsap
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!