Geblakerde prei met ei

Meer info over Prei

Deze opmerkelijke manier van prei bereiden is momenteel erg populair en niet zonder reden. Door de prei van buiten zwart te blakeren, wordt de binnenkant ongelooflijk zacht en behoudt het al zijn heerlijke smaken.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1,2 kg prei
5 el notenolie of olijfolie
2 el witte wijnazijn of citroensap
3 el gepelde hazelnoten of walnoten (zonder vlies)
4 eieren
tuinkers
zout en peper

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Hak ze grof en zet apart. Verwarm de oven voor op 230°C en zet indien mogelijk de bovengrill aan. Snijd het donkergroene deel van de prei af. Was het eventuele zand voorzichtig van de prei af. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat en rooster ze in de oven, onder af en toe draaien, zo'n 15 minuten tot ze rondom zwartgeblakerd zijn.
Kook ondertussen de eieren zoals je ze zelf het liefst eet. Klop een dressing van de olie, azijn, noten, zout en peper. Haal de prei uit de oven en laat eventjes afkoelen totdat je ze beet kunt pakken. Pel de zwarte buitenkant van de prei af zodat je de boterzachte, zoete en rokerige binnenkant overhoudt. Snijd in stukken van 10 centimeter. Leg de prei op een serveerschaal of verdeel over 4 borden. Pel de eieren, snijd in kwarten en leg op de prei. Schep de dressing erover en garneer met tuinkers.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1,2 kg prei
5 el notenolie of olijfolie
2 el witte wijnazijn of citroensap
3 el gepelde hazelnoten of walnoten (zonder vlies)
4 eieren
tuinkers
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?