Gedroogde (cherry)tomaten*

Meer info over Tomaten

Ingrediënten

Tomaten of cherrytomaten naar eigen keus

Halveer de cherrytomaatjes, niet in de lengte maar in de breedte. Giet een beetje olijfolie op de bakplaat. Leg de tomaatjes erop met de zaadlijsten naar boven toe. Strooi er peper, zout en kruiden naar smaak over, bijv. rozemarijn en tijm fijngehakt of gedroogde oregano. Zet de oven op 110°C en schuif de bakplaat erin. Laat de tomaatjes 30 tot 60 minuten in de oven staan, dit kan ook langer duren. Kijk zelf wat u het lekkerst vindt. Ik houd zelf meer van een beetje vocht in de tomaat, als het te droog wordt, wordt het taai. De tomaatjes kunt u in feite voor alles gebruiken, op een broodje kaas, in een salade of door de pasta. Of gewoon lekker als snack. U kunt de tomaatjes ook bewaren onder olie, het blijft zeker 1 maand goed. Tip: de olijfolie die overblijft niet weggooien, maar bewaren voor de weckpot of voor een salade. Het drogen van grote tomaten kost meer tijd, zeker een half uur langer.

Ingrediënten

Tomaten of cherrytomaten naar eigen keus

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?