Geglaceerde pastinaken*
Meer info over Pastinaak
Schil de pastinaken en snijd ze in stukken van 5 cm. Halveer ze ook in de lengte en snijd dikke exemplaren in kwarten zodat de stukken ongeveer gelijk van dikte zijn. Kook de pastinaak 5 minuten in weinig water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verwarm in een sauspan de honing met de kaneel op laag vuur. Schep de pastinaak erdoor en verwarm 1 a 2 minuten of tot de pastinaken knapperig gaar zijn. U kunt ook een mengsel van winterpeen, knolselderij, pastinaak en schorseneer glaceren.

Ingrediënten

600 gr pastinaken
2 el honing
1/2 tl gemalen kaneel

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?