Schil de wortelpeterselie en snijd ze in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Snipper het uitje. Verhit de boter op middelhoog vuur in een ruime pan met dikke bodem en fruit hierin de ui tot glazig. Voeg de wortelpeterselie en laurier toe. Roer het geheel goed om en voeg 100 ml water en een snuf zout toe. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de wortelpeterselie in 5-10 minuten zachtjes beetgaar worden. Haal het deksel van de pan, knijp de halve limoen erboven uit en breng op smaak met wat versgemalen peper. Roer alles goed om tot het vocht geheel verdampt is en de wortelpeterselie glanst van de boter. Hak de peterselie fijn, roer het door de wortelpeterselie en dien op.
Geglaceerde wortelpeterselie
Meer info over Wortelpeterselie
Een lekker bijgerecht voor vis. Óf gemengd met groene linzen en zachte geitenkaas als licht hoofdgerecht.
Ingrediënten
Bijgerecht 2-3 personen:500 gr wortelpeterselie
1 kleine ui
3 el roomboter
1 blaadje laurier
½ limoen
10 gr peterselie
zout en peper
Ingrediënten
Bijgerecht 2-3 personen:
500 gr wortelpeterselie
1 kleine ui
3 el roomboter
1 blaadje laurier
½ limoen
10 gr peterselie
zout en peper
500 gr wortelpeterselie
1 kleine ui
3 el roomboter
1 blaadje laurier
½ limoen
10 gr peterselie
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!