Gegratineerde schorseneren

Meer info over Schorseneren

Ingrediënten

ca. 1 kg schorseneren
citroensap
zout en peper
2 dl slagroom
100 gr geraspte licht belegen boerenkaas

Schil de schorseneren onder koud stromend water en snijd ze in stukken van circa 10 cm. Leg ze direct in koud water met citroensap, zo blijven ze mooi blank. Kook de schorseneren 15-20 minuten in ruim kokend water met zout, laat ze uitlekken en leg ze in een ingevette ovenschaal. Verwarm de slagroom, roer er 75 gr kaas door en laat deze smelten. Breng op smaak met zout en peper en schenk de saus over de schorseneren. Strooi er 25 gr kaas over en gratineer de schorseneren circa 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 225°C.

Ingrediënten

ca. 1 kg schorseneren
citroensap
zout en peper
2 dl slagroom
100 gr geraspte licht belegen boerenkaas

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?