Gegrilde andijvie met gember-limoendressing

Meer info over Andijvie | Gember

Grillen is wat ons betreft een van de beste dingen die je kunt doen met andijvie. Het blijft knapperig, licht bitter en brengt een nootachtige smaak naar boven. Mocht het zonnig en zomers worden, dan leent dit gerecht zich perfect voor de bbq.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 stronk andijvie
2 el olijfolie
1x recept gember-limoensaus/dressing

Snijd de andijvie, vanuit het midden van de stronk, in de lengte in 4 of 6 parten (afhankelijk van de grootte). Zorg ervoor dat ze niet uit elkaar vallen, dus houd het kontje aan de stronk. Verhit een grillpan op middelhoog vuur of steek de bbq aan. Bestrijk de snijkanten van de andijvie met olijfolie. Leg de parten met een snijkant naar beneden in de grillpan of op het rooster van de bbq en grill ze aan beide snijkanten ongeveer 3 minuten, tot ze goudbruin kleuren en mooie strepen krijgen. De andijvie zal een beetje slinken en zachter worden van buiten, maar moet nog wel zijn knapperigheid aan de binnenkant behouden. Haal ze van het vuur af en besprenkel rijkelijk met de gember-limoendressing. Serveer direct.

Tip: Niet zo'n fan van een Aziatische dressing? Probeer dan eens met een Franse vinaigrette en pompoenpitten. Dat recept vind je ook op deze website.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 stronk andijvie
2 el olijfolie
1x recept gember-limoensaus/dressing

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?