Gegrilde andijvie met vinaigrette en pompoenpitten

Meer info over Andijvie

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

2 medium stronken andijvie
4 el pompoenpitten
90 ml extra vergine olijfolie
30 ml citroensap of witte wijnazijn
2 tl mosterd
eventueel 1 tl honing
2 el olijfolie
zout en peper

Met dit recept proef je gegarandeerd de pure smaak van andijvie. Voor iedereen die niet terugschrikt van een beetje bitterheid (in smaak) op z'n bord. Wij ontdekten tegelijkertijd dat andijvie ook een verstopt nootachtig smaakje heeft.

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan op hoog vuur tot ze beginnen te ‘poppen’. Klop ondertussen de olijfolie, citroensap, mosterd en eventuele honing goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de andijvie, vanuit het midden van de stronk, in de lengte in 4 of 6 parten (afhankelijk van de grootte). Zorg ervoor dat ze niet uit elkaar vallen, dus houd het kontje aan de stronk. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de snijkanten van de andijvie met olijfolie. Leg de parten met een snijkant naar beneden in de grillpan en grill ze aan beiden snijkanten ongeveer 3 minuten, tot ze goudbruin kleuren en mooie strepen krijgen. De andijvie zal een beetje slinken en zachter worden van buiten, maar moet nog wel zijn knapperigheid aan de binnenkant behouden. Serveer direct. Sprenkel rijkelijk de vinaigrette erover en bestrooi met de pompoenpitten. Ook lekker met wat geitenkaas of blauwe kaas erbij.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

2 medium stronken andijvie
4 el pompoenpitten
90 ml extra vergine olijfolie
30 ml citroensap of witte wijnazijn
2 tl mosterd
eventueel 1 tl honing
2 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?