Gegrilde andijviesalade
Meer info over Andijvie

Ingrediënten

1 andijvie, bladen los, gewassen en drooggedept
1 sinaasappel, ½ in partjes, ½ uitgeperst
1 kopje hazelnoten, geroosterd
2 takjes dragon
½ teentje knoflook
3 el notenolie
3 el rozijnen

Dit is een recept van chef-kok Pepijn.

Een keer een ander soort recept met andijvie, lekker als salade met sinaasappel en hazelnoten. Je kan hier ook nog een lekkere jonge geitenkaas aan toevoegen of wat dungesneden pancetta.

Grill de andijviebladeren aan 1 kant op een hete grill, leg ze dan op een bord. Maak een pesto in een vijzel van het sinaasappelsap, hazelnoten, notenolie, dragon en de knoflook. Verdeel dit over de andijvie met de sinaasappelpartjes en de rozijnen.

Ingrediënten

1 andijvie, bladen los, gewassen en drooggedept
1 sinaasappel, ½ in partjes, ½ uitgeperst
1 kopje hazelnoten, geroosterd
2 takjes dragon
½ teentje knoflook
3 el notenolie
3 el rozijnen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?