Gegrilde asperges met spelt en bieslooksaus

Meer info over Asperges

Ingrediënten

1 el olijfolie
1 fijngesneden prei
200 gram gepelde speltkorrels, afgespoeld en een dagje geweekt
400 gram uitgelekte witte bonen uit blik
250 gram groene asperges, houtige onderkant eraf gesneden
peper en zout

Voor de saus:
sap van 1- 2 citroenen
1 eidooier
0,75 dl olijfolie
1 bosje fijngeknipte bieslook
peper en zout

Giet de spelt af en kook het gaar in 20-30 minuten. Verhit 1 el olijfolie in een pan en voeg de prei toe. Voeg de speltkorrels toe en warm door.  Voeg de uitgelekte bonen toe en warm nog 5 minuten door. Maak intussen de saus. Klop het citroensap en de eidooier in een kom door elkaar met een snufje zout. Giet de olijfolie er met kleine hoeveelheden tegelijk en onder voortdurend kloppen bij (in het begin drupje voor drupje) tot een dikke, romige saus ontstaat. Voeg de helft van de bieslook toe en peper en zout naar smaak.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Wentel de asperges door de olijfolie en bestrooi royaal met peper en zout. Leg de asperges in een enkele laag in de gloeiend hete pan en laat 2-3 minuten grillen, keer ze regelmatig om.

Doe de spelt met bonen in warme kommen. Leg de asperges op de spelt en besprenkel met de saus. Strooi de rest van de bieslook erover en serveer.

Ingrediënten

1 el olijfolie
1 fijngesneden prei
200 gram gepelde speltkorrels, afgespoeld en een dagje geweekt
400 gram uitgelekte witte bonen uit blik
250 gram groene asperges, houtige onderkant eraf gesneden
peper en zout

Voor de saus:
sap van 1- 2 citroenen
1 eidooier
0,75 dl olijfolie
1 bosje fijngeknipte bieslook
peper en zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?