Gegrilde asperges met tomaatjes en burrata

Meer info over Asperges

Ingrediënten

500 groene asperges
250 gr cherrytomaten
1 bol burrata (of mozzarella)
1 el olijfolie, plus extra
2 el geroosterde gemengde pitten en zaden (zie een lekker recept hiervoor op onze website bij ‘Eikenbladsla met pitten en zaden’)
5 gr peterselie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaatjes en doe ze met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper in een ovenschaal. Rooster de tomaatjes 20-25 minuten. Verwijder het houtige uiteinde van de asperges. Kook de asperges in circa 5 minuten beetgaar. Leg ze op een serveerschaal. Breek de burrata erboven. Schep de tomaten met het tomatenvocht erover. Besprenkel met olijfolie. Hak de peterselie grof en strooi erover. Strooi ook de pitten en zaden erover. Breng op smaak met zout en peper.

 

Ingrediënten

500 groene asperges
250 gr cherrytomaten
1 bol burrata (of mozzarella)
1 el olijfolie, plus extra
2 el geroosterde gemengde pitten en zaden (zie een lekker recept hiervoor op onze website bij ‘Eikenbladsla met pitten en zaden’)
5 gr peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?