Gegrilde groenlof met dadeldressing

Meer info over Groenlof
De dadeldressing biedt aangenaam tegenwicht aan de wat bittere smaak van de groenlof. Wij eten bij dit gerecht vaak een lauwwarme granensalade of platbrood.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 groenlof
4 volle el Griekse yoghurt
3 medjool dadels
3 tl balsamicoazijn
2 el olijfolie
snuf chilivlokken
2 el hazelnoten
zout en peper
Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de groenlof in de lengte in vier parten. Laat de kern zitten zodat de bladeren zo min mogelijk uit elkaar vallen. Bestrijk de parten groenlof rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de groenlof in zo’n 3 minuten per kant beetgaar en met mooie grillstrepen. Maak ondertussen de dadeldressing. Snijd hiervoor de dadel in stukjes en doe ze in de beker van een staafmixer. Voeg de azijn, 100 ml kokend water en een snuf zout toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan rondom goudbruin en hak grof. Bestrijk de bodem van een serveerschaal met de yoghurt. Schik hierop de gegrilde groenlof. Lepel wat dadeldressing erover en geef de rest er apart bij. Strooi tot slot de hazelnoten en een beetje chilivlokken erover.  

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 groenlof
4 volle el Griekse yoghurt
3 medjool dadels
3 tl balsamicoazijn
2 el olijfolie
snuf chilivlokken
2 el hazelnoten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?