Gegrilde sperziebonen met witte bonen hummus
Meer info over Sperziebonen
Verhit een grillpan op hoog vuur. Besprenkel de sperziebonen met 1 eetlepel olijfolie en meng door elkaar, zodat ze rondom met een dun laagje olie bedekt zijn. Bestrooi met zout en peper. Leg ze naast elkaar in een grillpan en grill 5-7 minuten per kant tot ze beetgaar zijn. Maak ondertussen de hummus. Giet de bonen af en spoel om. Meng in een keukenmachine de bonen, tahin, miso, rasp en sap van de halve citroen, de knoflook en 3 eetlepels olijfolie tot een romige, redelijk gladde puree. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep iets meer dan de helft van de hummus op een serveerschaal en spreid het met de achterkant van een lepel uit. Leg de gegrilde sperziebonen erop. Bestrooi met dukkah en serveer direct.  

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

400 gr sperziebonen
400 gr cannellini bonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 el tahin
1 el lichte miso
½ citroen
1 teentje knoflook
4 el olijfolie
1 volle el dukkah (kant-en-klaar of zie recept op de website)
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?