Gegrilde spitskool met romescosaus
Meer info over Spitskool

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen:

1 spitskool
½ tl gerookt paprikapoeder
1 geroosterde paprika (uit een pot)
40 gr vers broodkruim (van ongeveer 2 oude boterhammen)
½ teen knoflook
40 gr amandelen
1 el rode wijnazijn
olijfolie
zout en peper

Steek de barbecue aan.
Maak de romescosaus. Hak de amandelen grof en doe ze samen met het paprikapoeder, de geroosterde paprika, het broodkruim, de knoflook, de azijn en 50 ml water in een keukenmachine en meng het tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Snijd de spitskool in de lengte in 6 parten. Bestrijk de parten rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de parten op de grill van je loeihete barbecue. Grill ze ongeveer 5 minuten per snijkant, tot er mooie grillstrepen te zien zijn en de spitskool beetgaar is.
Verdeel de romescosaus over 2-3 borden en schik de spitskoolparten erop. Garneer met wat gehakte amandelen.

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen:

1 spitskool
½ tl gerookt paprikapoeder
1 geroosterde paprika (uit een pot)
40 gr vers broodkruim (van ongeveer 2 oude boterhammen)
½ teen knoflook
40 gr amandelen
1 el rode wijnazijn
olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?