Gegrilde spitskool met yoghurt-maanzaaddressing
Meer info over Spitskool

Een zomers spitskoolrecept, dat je ook op de barbecue kunt bereiden.

Klop voor de dressing de yoghurt, citroensap, ahornsiroop, mayonaise en maanzaad door elkaar. Hak de peterselie fijn en meng erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de kolen in de lengte doormidden. Snijd vervolgens elke helft in de lengte in 2 of 3 parten, afhankelijk van de grootte van je kool. Laat aan elk stuk een deel van de steel zitten zodat de bladeren bij elkaar gehouden worden. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de koolparten met olijfolie. Grill de kool 3 minuten aan elke kant, zodat het oppervlak mooie grillstrepen krijgt. Serveer direct met de yoghurt-maanzaaddressing.

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen:

1 spitskool
1 el olijfolie
5 el volle yoghurt
1,5 el citroensap
½ el ahornsiroop
1 el mayonaise
1 el maanzaad
10 gr peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?