Gegrilde witlof met granaatappelmelasse

Meer info over Witlof

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

3 stronken witlof
2 el olijfolie
1,5 el granaatappelmelasse
1 tl honing
½ citroen
zout en peper

Snijd elke stronk witlof in de lengte in vier parten. Bestrijk rondom met 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill hierin de witlof in zo’n 3 minuten per kant beetgaar. Er mogen echt wel wat geblakerde randjes ontstaan; de stevige smaak van witlof kan het hebben. Leg de halve citroen met het snijvlak naar beneden in de grillpan en grill 3 minuten mee, tot mooie strepen zijn ontstaan.

Klop 1 eetlepel olijfolie met de granaatappelmelasse en honing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Druppel de dressing over de gegrilde witlof en serveer. Geef de halve citroen erbij voor wie van een extra zuurtje houdt.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

3 stronken witlof
2 el olijfolie
1,5 el granaatappelmelasse
1 tl honing
½ citroen
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?