Zet een grillpan op hoog vuur tot hij loeiheet is. Bestrijk de parten witlof rondom lichtjes met olijfolie. Grill ze in 3-5 minuten beetgaar, met aan alle kanten een mooi streeppatroontje. Klop een dressing van sinaasappelsap, tijm, olijfolie, zout en versgemalen peper. Leg de gegrilde lofjes naast elkaar op een platte schaal. Schenk de dressing erover en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verbrokkel voor het serveren de blauwe kaas over de witlof.
Gegrilde witlof met sinaasappeldressing en blauwe kaas
Meer info over Witlof
Dit recept komt uit het kookboek I love groenten van Janneke Vreugdenhil. En aangezien wij ook groente-lovers zijn......
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:2 struikjes witlof, in de lengte in kwarten
2-3 el olijfolie
sap van een ½ sinaasappel
blaadjes van 1 takje verse tijm
75 gr blauwe kaas
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:
2 struikjes witlof, in de lengte in kwarten
2-3 el olijfolie
sap van een ½ sinaasappel
blaadjes van 1 takje verse tijm
75 gr blauwe kaas
2 struikjes witlof, in de lengte in kwarten
2-3 el olijfolie
sap van een ½ sinaasappel
blaadjes van 1 takje verse tijm
75 gr blauwe kaas
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!