Smeer de zalm in met wat olijfolie, zout en peper. Bak of grill de zalmfilets, aan iedere kant ongeveer 2-4 minuten. Verhit in een andere pan olie en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de courgetteplakken, snijbiet, sinaasappelrasp en kappertjes toe en roerbak ongeveer 4 minuten op halfhoog vuur. Voeg de room, 2 eetlepels van het sinaasappelsap en de peterselie toe. Warm goed door en breng op smaak met zout en peper. Serveer de zalmfilets op de courgette-snijbietroerbak en serveer er rijst of pasta bij.
Gegrilde zalm met courgette en snijbiet*
Meer info over Courgette
Ingrediënten
olijfolie4 zalmfilets
1 teen knoflook, in plakjes
1 grote courgette, in schuine dunne plakken
1 kg snijbiet, grof gesneden
1 sinaasappel, schil geraspt en sap geperst
2 el kappertjes
75 ml slagroom of zure room
3 eetlepels grof gesneden (blad)peterselie
zout en peper
Ingrediënten
olijfolie
4 zalmfilets
1 teen knoflook, in plakjes
1 grote courgette, in schuine dunne plakken
1 kg snijbiet, grof gesneden
1 sinaasappel, schil geraspt en sap geperst
2 el kappertjes
75 ml slagroom of zure room
3 eetlepels grof gesneden (blad)peterselie
zout en peper
4 zalmfilets
1 teen knoflook, in plakjes
1 grote courgette, in schuine dunne plakken
1 kg snijbiet, grof gesneden
1 sinaasappel, schil geraspt en sap geperst
2 el kappertjes
75 ml slagroom of zure room
3 eetlepels grof gesneden (blad)peterselie
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!