Gekarameliseerde meiraapjes*
Meer info over Meirapen

Snij de raapjes in plakjes of blokjes. Smelt de boter in een pan, voeg het fijngesneden teentje knoflook en de raapjes toe. Laat op een laag vuur zachtjes bakken. Voeg na 5 minuten de suiker en een kop water toe en laat het geheel zachtjes gaar stoven. Zet als het vocht nog niet geheel verdampt is het vuur op het eind nog even wat hoger, zodat het vocht inkookt. Het suikerboterlaagje gaat dan om de raapjes karameliseren. Breng op smaak met peper en zout. Schep de peterselie erdoor en serveer.

Ingrediënten

1 bos raapjes
40 gr boter
1 teentje knoflook
1-2 tl suiker
2 el gehakte peterselie
peper en zout naar smaak.

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?