Snijd de komkommers over de lengte doormidden en rits er met een dessertlepel de zaadlijsten uit. Pureer de komkommer en bosui samen met de dragon in een keukenmachine of met een blender. Voeg olie, azijn en yoghurt toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in vier gekoelde borden en verdeel de Hollandse garnalen over de soep.
Gekoelde komkommersoep met dragon*
Meer info over Komkommer
Ingrediënten
1 1/2 komkommer15 gr verse dragonblaadjes
2 bosuitjes, in ringen
2 el olijfolie extra vierge
1 el witte wijnazijn
150 ml volle yoghurt
100 gr Hollandse garnalen
zout en peper
Ingrediënten
1 1/2 komkommer
15 gr verse dragonblaadjes
2 bosuitjes, in ringen
2 el olijfolie extra vierge
1 el witte wijnazijn
150 ml volle yoghurt
100 gr Hollandse garnalen
zout en peper
15 gr verse dragonblaadjes
2 bosuitjes, in ringen
2 el olijfolie extra vierge
1 el witte wijnazijn
150 ml volle yoghurt
100 gr Hollandse garnalen
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!